Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών στη Δράμα: εκτιμήσεις και συναισθήματα…

2016

Ανακοινώθηκαν σήμερα στα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ.

Στα πρώτα συμπεράσματα αποτυπώνεται μία εκτίμηση για ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες στα μαθήματα Φυσική, Χημεία, Βιολογία, αλλά και ένας σχετικός προβληματισμός για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας, όπου οι βαθμολογίες δεν κινήθηκαν αντιστοίχως στα ίδια υψηλά επίπεδα. Σημαντική διακύμανση φαίνεται να παρουσιάζει και η βαθμολογία στα Αρχαία Ελληνικά, όπου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μαθήματα της ομάδας ανθρωπιστικών σπουδών με το νέο σύστημα και της αντίστοιχης θεωρητικής κατεύθυνσης με το παλαιό, ο μέσος όρος της βαθμολογίας δεν κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας εκκρεμεί η εξέταση στα ειδικά μαθήματα, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας προχωρούν πλέον μέχρι και 8 Ιουλίου στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων.

Σήμερα είναι λοιπόν μία ημέρα έντονων συναισθημάτων για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και πολύ περισσότερο για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας που τους αξίζουν πραγματικά θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν βεβαίως και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών για την υποστήριξη των παιδιών, αλλά και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που ενίσχυσαν των αγώνα των μαθητών τους τόσο γνωστικά, όσο και συναισθηματικά.

Likes (1)Dislikes(0)

Related posts