Η βράβευση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Δράμας

IMG_20160624_121251

IMG_20160624_121013  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/06 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και στην αίθουσα αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας, η υποδοχή των μαθητών του 1ου ΕΚ και του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο διεθνή διαγωνισμό “Quantum Spinoff 2016”που διοργάνωσε το βέλγικο Πανεπιστήμιο Katholieke Hogeschool Limburg, ενώ έγινε και η απονομή των επίσημων βεβαιώσεων και διπλωμάτων του διαγωνισμού στους μαθητές και τους καθηγητές.

IMG_20160624_122327 Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου με σκοπό να τους φέρει σε επαφή με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα και να τους δώσει την ευκαιρία να δουν πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και να οδηγήσει στη δημιουργία μιας επιχείρησης.

Η ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ κατέκτησε τη 2η θέση με το έργο «Nano Hybrid Vehicle». Πρόκειται για μία εταιρεία spin-off με αντικείμενο τη σχεδίαση υβριδικών αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Αργύρης.

IMG_20160624_121251 Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ Κιουλάνης Σπύρος, συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στο έργο και στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων μας για την καινοτόμο ιδέα που παρουσίασαν, καθώς στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και σε ένα διεθνές περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, η ικανότητα των επιχειρήσεων να εισάγουν στην αγορά νέα, καινοτόμα προϊόντα πριν από τους ανταγωνιστές τους, αποτελεί ένα σημαντικό δεδομένο με την έννοια ότι αυτό δημιουργεί και ιδανικές προϋποθέσεις για τη διεθνοποίηση των εταιρειών. Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να τονίσουμε την καθαρά επιστημονική διάσταση της εργασίας των μαθητών μας, καθώς βασίστηκε στα όρια της νανοτεχνολογίας και υπό την έννοια αυτή ενέχει μία σημαντική σύνθεση επιστημονικών δεδομένων φυσικών, χημικών και βιολογικών αντιλήψεων, ενώ αναφέρθηκε και στην παιδαγωγική διάσταση της εργασίας, καθώς αυτή στηρίχθηκε στη συνεργασία, στην ομαδοσυνεργατική αλλά και δημιουργική μάθηση, εκπλήρωσε τους γνωστικούς στόχους της μάθησης, ενώ είχε συνάμα για τους μαθητές ιδιαίτερη σημασία στη συναισθηματική, αλλά και στη μεταγνωστική διάσταση της μάθησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης χαιρέτισε την εκδήλωση, έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο έργο, τόνισε την αξία και τη σημασία της καινοτομίας, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, ενώ τόνισε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι σημαντικές καθώς δείχνουν το δυναμικό της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Σαμαράς Χρήστος έκανε μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος και η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των επίσημων βεβαιώσεων και διπλωμάτων του διαγωνισμού στους μαθητές και τους καθηγητές, την οποία πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Κιουλάνης, η Σχολική Σύμβουλος αγγλικής Δράμας κ. Παναγιωτίδου και ο Διευθυντής του 1ου ΕΚ Δράμας κ. Ηλιόπουλος.

Likes (1)Dislikes(0)

Related posts