ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

SAMSUNG CSC

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ισσες,

Με τη λήξη του διδακτικού έτους αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύξαμε αυτό το διάστημα, αλλά κυρίως να σας συγχαρώ για την επαγγελματική ευσυνειδησία και παιδαγωγική ευαισθησία που επιδείξατε.

Στην τελευταία ημέρα αυτού του διδακτικού έτους, ο νους μας δε μπορεί παρά να στρέφεται στην πρώτη και κύρια ιδιότητα και αρετή του εκπαιδευτικού: «την αγάπη του στο παιδί». Την αγάπη που κατά τον Ε. Παπανούτσο διεγείρει ανεξάντλητα την παιδαγωγική ακτινοβολία του δασκάλου, σε σημείο να ξαναβρίσκει τον εαυτό του μέσα στα παιδιά, ώστε να έχει πρόσβαση στα αισθήματα, στις σκέψεις και στις επιθυμίες τους, να χαίρεται και να διασκεδάζει μαζί τους, να σκέπτεται τις σκέψεις τους, να επιθυμεί τις επιθυμίες τους, να πονάει τον πόνο τους.

Τι κι αν πέρασε, λοιπόν ένας χρόνος όταν συνθλίβοντας μέσα σας το χρόνο όπως θα έλεγε και ο Pestalozzi, “ξαναβρήκατε τον εαυτό σας μέσα στα παιδιά!”

Συγχαρητήρια, λοιπόν για τους θησαυρούς, γνώσης, ευαισθησίας, αγάπης, δραστηριότητας και αφοσίωσης που προσφέρατε στους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας και θερμές ευχές για ένα δροσερό και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Likes (1)Dislikes(0)

Related posts