«Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών – Μήνυμα Διευθυντή»

13064

13064Η «αναγνώριση της αξίας και της προσφοράς του εκπαιδευτικού και η ενίσχυση του επαγγελματικού του κύρους» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών, η οποία από το 1994 καθιερώθηκε από την UNESCO και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO),να εορτάζεται την 5η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Πρόκειται για μια ημέρα του έτους η οποία προβάλει σε όλο τον πλανήτη τη σημασία του έργου που καθημερινά επιτελούν οι εκπαιδευτικοί για την ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών, για την ατομική και συλλογική πρόοδο και ευημερία καθώς και την πολύτιμη προσφορά τους στην παιδεία αλλά και τον πολιτισμό.
Ο σκοπός της φετινής Διακήρυξης καταδεικνύει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του επαγγελματικού κύρους των εκπαιδευτικών, καθώς και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας τους, στοιχεία τα οποία καθίστανται σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Στην προοπτική αυτή στόχος και υποχρέωση όλων μας πρέπει να είναι η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και σταθερού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος το οποίο θα εξασφαλίζει τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας. Ένα περιβάλλον το οποίο θα χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό, από υψηλής ποιότητας αρχική εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και από συνεχή υποστήριξη και επιμόρφωση.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, είναι μία ημέρα του έτους η οποία μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία μας, είτε αυτοί εργάζονται κάτω από τις πιο ιδανικές, με υλικοτεχνικά ή παιδαγωγικά κριτήρια, συνθήκες, σε κάποια πολιτεία της Δύσης, είτε προσφέρουν το έργο τους σε μία αυτοσχέδια αίθουσα κάποιου καταυλισμού προσφύγων. Σε κάθε περίπτωση κοινός τόπος είναι ότι οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι οι οποίοι μεταδίδουν γνώσεις, αξίες, στάσεις ζωής, μοιράζονται όνειρα και ελπίδες αξιοποιούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων και τους παρέχουν βοήθεια ώστε να εξελιχθούν και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες της χώρας μας.

Likes (0)Dislikes(0)

Related posts